Националната среща на домашните пивовари събра в пловдивския квартал „Капана” 16 майстори на бирата. Гостите опитаха повече от 20 вида домашно приготвено пиво с различни вкусове.
За първи път Пловдив е домакин на националната среща на домашните пивовари, която до сега се е провеждала в столицата. Асоциацията на домашните пивовари в България е основана през 2013г. а в нея членуват 80 души от цялата страна.
Темелко Пампов - председател на Асоциацията на домашните пивовари: Всички тези бири, които днес представяме са сварени в домашни условия, в много малки количества в рамките на 20-30 литра от любители домашни пивовари.
Ясен Сотиров от София е архитект, но от три години хобито му е да произвежда домашна бира. Казва, че тя се различава във всичко от продаваната в магазините.Той не продава бира, прави я само за домашна употреба.
Ясен Сотиров: В момента участвам с опушен ейл и с белгийски вид,. Белгийския вид е кисела бира с аромат на цитруси на подправки на карамфил и също на лимон, мътна бира, лятна бира, а рауха и с дъх на опушено.
Трайността на домашната бира е една година, ако е затворена в стъклени бутилки и се съхранява при подходящи условия.
Нови дейности по спасяването на танкера "Кайрос", заседнал край Ахтопол повече от седмица
Жители на Смолян излязоха на протест срещу решение за изграждане на фотоволтаична централа
Нови дейности по спасяването на танкера "Кайрос", заседнал край Ахтопол повече от седмица