НОВИНИ

88 гайдари дадоха началото на звездния бенефис на Христо Стоичков

В истински празник за родните запалянковци се превърна звездният бенефис на единствения българин, носител на “Златната топка” Христо Стоичков. Повече от 40 световни футболни звезди са в този момент на Националния стадион “Васил Левски”, където се провежда шоуто "50 години номер 8".

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
21:00, 20.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На терена един срещу друг играят отборът на Камата и този на звездите. По-рано днес Президентът Росен Плевнелиев удостои Стоичков с почетния знак на държавния глава за изключителния му принос към България и развитието на българския спорт.

88 гайдари от Смолян дадоха началото на звездния бенефис на златния футболист на България - Христо Стоичков. Минути преди да влезе на стадиона срещаме Веселина Димова, за която това събитие е дългоочаквано.

Веселина Димова: "Купила съм си билета още миналата година за мача, за да уважа един българин, който цял свят познава и свързва България с това име."

Името на Христо Стоичков остава незабравимо Ето какво казаха още хората за Христо.

Ванеса: "За мен той е емблема на българския футбол и това ми е достатъчно."

Виктор Викторов: "С 1994 г. в Америка лятото. Голът с Германия, голът на Мексико преди това. Просто уникално първенство беше тогава за България."

Георги Георгиев: "Когато се сетя за футбол се сещам за Христо Стоичков. Просто е един голям българин."

Иван Димитров: "Помня го с неговите много добри изпълнения като футболист. Перфектната левачка на нашия национален отбор, на ЦСКА, Барселона."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зорница Русинова ще продължи социалната политика на Калфин
Зорница Русинова ще продължи социалната политика на Калфин
Завърши срещата на българските медии в Прага
Завърши срещата на българските медии в Прага