НОВИНИ

Първа награда за "Търси доброто" от конкурса "PR приз"

Да върнеш изгубена вещ, да подариш билет на непознат или да направиш цветна градина, за да радваш съседите си. Това са само част от сюжетите, които ви показаха колегите от БНТ2 в рубриката "Търси доброто". Тези истории заслужиха признанието и първата награда в конкурса "PR Приз".

bnt avatar logo
от БНТ
19:59, 20.05.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В категорията „PR проект на медия" журито на конкурса връчи само две награди. Първото място получи каузата на Новините на БНТ2 да популяризира добрите и положителни примери от нашия живот "Търси доброто".

Екатерина Генова, директор на Дирекция "БНТ Свят и региони": За мен наградата за рубриката "Търси доброто" на Новините на БНТ2 е знакова.

Очевидно има надежда добрите новини да се превърнат в новини, а не както до сега се смяташе, че добрата новина не е новина.

Показахме Ви над 100 репортажа, които разказват вашите малки истории за големи добрини.

Екатерина Генова, директор на Дирекция "БНТ Свят и региони": Аз съм запомнила историята на едно болно дете от Русе, което показано в Новините на БНТ2 намери своя зъболекар. Зъболекарка дари своя труд и материали, за да поправи зъбите на това дете.

Или пък забавният сюжет, в който студент по математика решаваше задачи в метрото. Математичка, надникнала в неговото листче беше видяла, че той няма да се справи и му беше решила задачата, ей така в метрото.

"Търси доброто" предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Над 15 хиляди души споделиха историята на жената, която даде 1 лев на непозната, за да си купи билет за трамвая. В Новините на БНТ2 ще продължим да разказваме за положителни примери от нашия живот и заедно с Вас да търсим доброто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват инцидента с падналото до Асеновата крепост дете
Разследват инцидента с падналото до Асеновата крепост дете
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ