НОВИНИ

Фалшив сигнал за бомба изкара на студа за час жители и служители

Фалшив сигнал за бомба евакуира жилищна кооперация при минусови температури в центъра на столицата за един час. В 10:24 тази сутрин мъжки глас се обадил на телефон 112 и казал, че е поставено взривно устройство на ул. "Шести септември" №1.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова оператор Илия Иванов
14:55, 22.01.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Веднага полицията отцепва района, а хората са евакуирани. В кооперацията има много офиси на фирми, включително клон на банка, както и Държавният Фонд за органите на местното самоуправление в България, който отпуска заеми на общините по различни европейски програми. При проверката на полицаите взривно устройство не е било открито.

Радко Панделов - охранител в кооперацията: Казаха, че има сигнал за бомба и поискаха съдействието ми да обходиме тука общите части и да изкараме всичките фирми навънка. Направиха им впечатление на полицаите, че тука пакети нещо светят, ето виждате цяла количка излиза с картини.

Виктория, жителка: Дойдоха полицаи, казаха ни бързо да напуснем сградата и това беше. Нищо конкретно не ни казаха, не ни обясниха. След това свалиха лентите и казаха, че може да се преминава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата повдигна обвинение срещу нападателите на ученици
Прокуратурата повдигна обвинение срещу нападателите на ученици
Разрастват се социалните протести в Тунис
Разрастват се социалните протести в Тунис