НОВИНИ

Флашмоб оживи Тютюневия град в Пловдив

Десетки млади танцьори от Пловдив се включиха в международна инициатива, която се провежда по едно и също време в десет европейски държави. Танцовият флашмоб е посветен на Европейската година на културното наследство.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Ангелина Маринова
11:07, 02.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

България се присъединява към Норвегия, Швеция, Великобритания, Белгия, Германия, Полша, Чехия, Испания и Италия. Целта на танцьорите е да оживят и да превърнат в сцена за изкуство 30 индустриални пространства на различни локации по Стария континент.

Цветомира Крумова – художествен ръководител на танцово студио "Милениум" град Пловдив: "Ние сме редовен участник в такива мероприятия, децата много се забавляват, големи ентусиасти са. Освен това много се интересуват от историята на Пловдив. И искам да запазим нашия град толкова красив, колкото е."
Дете - участник във флашмоба: "Бяхме доста притеснени, но като започнахме да танцуваме, се успокоихме и всичко беше ок."

В Пловдив участниците танцуваха под ритъма на електронната версия на "Одата на радостта" и оживиха най-новото културно пространство в бъдещата Европейска столица на културата – триетажна сграда в Тютюневия град.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическата криза в Армения: призив на опозицията за гражданско неподчинение
Политическата криза в Армения: призив на опозицията за гражданско неподчинение
Колко ще струва балът на абитуриентите тази година?
Колко ще струва балът на абитуриентите тази година?