НОВИНИ

Форумът на българското вино събра над 70 производители в НДК

Нелицензираното производство е основният проблем, с който се сблъскват родните винопроизводители. Това заявиха собственици на изби в страната, които се включиха в седмото издание на Форума на българското вино - Ди вино тейст. Тази година посетителите на изложението ще могат да дегустират продукцията над 70 производители на вино у нас в НДК.

БНТ2-София
от БНТ2-София Яна Тодорова
21:10, 17.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Вкус и качество. С това българските винопроизводители се утвърждават на родния и чуждите пазари. На това залага и Евгени Тренчев, който е собственик на изба в град Стралджа, за да се справи с конкуренцията.

Евгени Тренчев - собственик на изба в община Стралджа: Нашата философия е да направим вина, които са с минимални намеси и които да отличават нашия район.
Проблемът е, че в нашата държава има страшно много частни производители, които търгуват с вина и развалят пазара, няма регулация - същото е и с дестилати, ракии

Винопроизводителите не разчитат на държавата за регулиране на пазара, а на своите собствени усилия, като постоянно модернизират производството си и увеличават разнообразието от вкусове, които да предложат всяка година. На форума на българското вино тази година ще бъдат представени над 500 вкуса.

Емил Коралов - организатор на форума: 350 от тях са премиери. стана традиция производителите да представят нови вкусове, независимо дали са млади или отлежали
Видео: Освен на вътрешния пазар, тези вкусове са предпочитани и в страните, където няма традиция в производството на вина. Така и Недялко Гуглев, който е управител на изба в ямболското село Ботево, само след 4 години успява да пробие на чужди пазари.
Недялко Гуглев - управител на изба в село Ботево: Ямбол Австрия, Гърция и Испания .

А у нас българските вкусове ще могат да бъдат опитани до 19 ноември, докато продължава изложението.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентарни скандали - коментират Тома Биков и Крум Зарков
Парламентарни скандали - коментират Тома Биков и Крум Зарков
Премиерът Борисов ще изнесе лекция в УНСС
Премиерът Борисов ще изнесе лекция в УНСС