САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на хора през границата

Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура; задържани са 18 участници в престъпната дейност, на 7 от тях са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК. Служители на ГДБОП и териториалните й служби в Хасково, Кърджали и София проведоха специализирана полицейска операция с цел неутрализиране на организирана престъпна група, превеждала чужденци през границата на страната и подпомагала тяхното пребиваване у нас - престъпления по чл. 321, вр. чл.208 и чл. 281 от Наказателния кодекс.

от БНТ
10:25, 21.03.2018
Чете се за: 00:19 мин.
У нас
гдбоп неутрализира организирана престъпна група трафик хора границата

В хода на действията по разследването са претърсени 15 адреса на територията на област Хасково и Годеч, както и два автомобила. Иззети са множество мобилни телефони, сим карти, парични суми и други вещи и предмети, имащи отношение към документирането на престъпната дейност на групата. Задържани са 18 души. На седем от тях - български, турски и сирийски граждани, са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК. На петима от обвиняемите е наложена постоянна мярка „задържане под стража", а на други двама - мярка за неотклонение „парична гаранция".

Работата по документирането и доказването на престъпната дейност на групата продължава под наблюдението на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няма забавяне при строителството на пътя Пловдив-Асеновград
Няма забавяне при строителството на пътя Пловдив-Асеновград
В Брюксел за година са били осуетени три вероятни атентата
В Брюксел за година са били осуетени три вероятни атентата