НОВИНИ

ГДБОП разби опасна група за наркотрафик и побои

Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха група, държала пазара на дрога в столичния квартал "Дружба". Според разследващите тяхна запазена марка били нападенията с мачете. Повдигнати са обвинения на 12 души. 4-ма от тях се издирват.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
12:53, 10.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Освен за дрога - групата е уличена за убийството на началник-смяна от Софийския затвор Янко Янев и за жестокия побой на проф. Стефан Станчев от април миналата година.

Обвиняемите са криминално проявени и са част от агитката на ЦСКА, потвърдиха от прокуратурата. За лидер е обвинен Стефан Гевгелийски, който докато излежава присъда за рекет, продължил да ръководи бандата от затвора. Според прокуратурата - надзирателят е бил пребит до смърт, защото отказвал да съдейства на Гевгелийски и изпълнявал съвестно задълженията си.

Повод за побоя над известния ортопед проф. Станчев - пък било недоволство, свързано с лечението на близък на бандата. Разследващите разкриха, че Гевгелийски имал нарисувано мачете - на стената в килията. Той е подсъдим по още едно дело - заедно със сочения за наркобос Стефан Бонев- Сако.

Иван Гешев, ръководител на специализираната прокуратура: По отношение на загиналия колега, той е зверски умъртвен, това е изразът, защото си е изпълнявал качествено служебните задължения. При него не е имало корупционни елементи, спазвал е всички изисквания в Софийския централен затвор и съжалявам, че този човек си е свършил качествено работата и държавата не е успяла да го защити. Ще се опитаме да има справедливост, да стигнем до обективната истина и хората, които са го извършили да получат присъди, и то сериозни.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители на протест срещу агресията в детските заведения и училищата
Родители на протест срещу агресията в детските заведения и училищата
Георги Костов е новият директор на Агенция Митници
Георги Костов е новият директор на Агенция "Митници"