НОВИНИ

ГЕРБ и ДПС в спор в НС заради декларация по повод 30 години демокрация

Парламентарната група на ГЕРБ отговори на думите на президента Румен Радев, че премиерът Борисов е в "залеза на своето управление". Това стана в декларация по повод 30-годишнината от началото на демократичните промени. Засегнати от декларацията, в която беше пропуснато участието на българските турци в демократичните процеси, от ДПС защитиха приноса на движението.

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:57, 12.12.2019 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
герб дпс спор заради декларация повод години демокрация

От парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Георги Марков изрази съжаление ,че вчера президентът не е коментирал двете национални катастрофи по времето на БСП през 90- те години на старта на демокрацията, а вместо това държавният глава видял залез на ГЕРБ.

Георги Марков - ГЕРБ: Залезите и изгревите за разлика, когато караш самолет и гледаш на живо залези и изгреви - политическите ги определя гласа народен и божи. Виждам бодра смяна - толкова млади и кадърни гербери и най-вече понеже не съм джендър - герберки. Това от самолет не се вижда. Който не вярва - да заповяда - включително и президента.

Коментарът беше направен в декларация, в която бяха изброени факти около свалянето на тоталитарния режим и началото на прехода .От ДПС реагираха остро на това , че никъде в нея не се спомена ролята на българските мюсюлмани в битката с режима. Казаха , че спомените отпреди 30 години не бива да бъдат с пропуски и дупки.Подчертаха, че европейският и натовски път на България е определен без участието на ГЕРБ и поискаха да не бъдат забравяни десетките български турци станали жертва на режима.

Йордан Цонев - ДПС: Защото някои от тях дадоха живота си , други лежаха по затворите, водиха битка. В Демократична България заставаха твърдо зад европейския, натовския, демократичния път на България .Това беше ДПС, това е ДПС и това ще бъде ДПС .И не подменяйте ролята на ДПС.

Социалистите не влязоха в тази размяна на реплики и не коментираха думите на президента от вчера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева ще участва във форума на Черноморското икономическо сътрудничество
Захариева ще участва във форума на Черноморското икономическо сътрудничество
Болница в Пловдив има нужда от апаратура за лечение на церебрална парализa
Болница в Пловдив има нужда от апаратура за лечение на церебрална парализa