НОВИНИ

ГЕРБ се регистрираха първи за евроизборите

По традиция ГЕРБ внесоха първи документите си в ЦИК за регистрация на изборите за Европейски парламент. Според заместник-председателя на партията Цветан Цветанов събраните само за ден и половина подписи са над 47 000. Цветанов е убеден, че въпреки скандалите в последните седмици ГЕРБ ще има най-много евродепутати.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:03, 05.04.2019 (обновена)
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

От 31 март младежите на ГЕРБ дежуряха на смени денонощно, за да може днес сутринта в 9 ч. партията да е първата, внесла документите си в ЦИК. Малко преди уречения час при тях дойдоха заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на СДС Румен Христов. "Надяваме се с подкрепата на СДС да покажем, че Манфред Вебер ще е бъдещият председател на Европейската комисия", каза Цветанов на излизане от ЦИК.

Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Знаете, че необходимите подписи за регистрация са 2500, ние събрахме 47 200 само за ден и половина, но това, което имаме по закон, е да внесем 9 999, ние сме изпълнили изискванията на закона.
Румен Христов, председател на СДС: Няма да бъде лесна кампанията, даваме си ясна сметка за всичко това, но аз смятам, че е много логична тази коалиция, която се случва, аз смятам, че десницата трябва да бъде обединена.

Цветан Цветанов добави, че след подкрепата на СДС и "Обединените земеделци" се водят разговори с още две организации. За скандала с апартаментите той коментира, че всяка предизборна кампания има своите компроматни сценаристи, но това, което се случва, работи против тях. По отношение на изнесеното от Валери Симеонов за апартамента на министър Ангелкова беше лаконичен.

Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Не бих искал да коментирам тази тема, днес е хубав ден, слънчев, имаме регистрация... С конфронтация и с компромати смятам, че никой не е успял, нито в личния живот, нито в политически план.

Колкото до това дали ГЕРБ ще оттегли подкрепата си от председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев след подписката на БСП за оставката му, Цветанов каза, че не знае какво са внесли БСП и дали има законово основание за тази оставка.

Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Не може политическа партия БСП, която има депутати с повдигнати обвинения, те ги слагат на водещи позиции в Евролистите им за пране на пари, за купуване на гласове имат депутати, имат депутати, които са с повдигнати обвинения, те да дават морална оценка. Нека институциите да свършат своята работа. Защото всеки е невинен до доказване на противното.

Цветан Цветанов добави, че Пламен Георгиев си е взел отпуск, именно за да си свършат компетентните органи работата и да не останат съмнения. И видя двоен стандарт, че не му се задава въпрос за Лозан Панов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС избра Кирилов за правосъден министър, сагата с имотите на властта продължава
НС избра Кирилов за правосъден министър, сагата с имотите на властта продължава
Депутатите от НФСБ подадоха сигнал към прокуратурата за имотите на Ангелкова
Депутатите от НФСБ подадоха сигнал към прокуратурата за имотите на Ангелкова