НОВИНИ

Германската полиция не потвърждава, че задържаният е отговорен за атаката

12 са жертвите на нападението на Коледния базар в Берлин. 48 са ранени, някои от тях са в тежко състояние. Полицията е задържала мъж, който е заподозрян за случилото се. По данни на силите за сигурност арестуваният е 23-годишен пакистанец.

bnt avatar logo
от Борис Бъчваров
16:03, 20.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Името му е Навед като той е живеел в лагера, който се намира близо до летище Темпелхоф. Лагерът беше щурмуван рано тази сутрин. Бежанецът е регистриран в Бавария на 31-ви декември миналата година. Той е минал по така наречения "Балкански път", който започва от Турция, преминава през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария и Австрия. Извършителят е познат на полицията с дребни престъпления.

Той беше заловен вчера около час след инцидента. Въпреки това германската полиция не потвърждава, че задържаният е отговорен за случилото се. Броят на униформените в Берлин беше увеличен, около коледните базари се забелязва въоръжена охрана. Заради трагедията в Германия днес е обявен национален траур.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Има много неща, които не знаем за атаката, но може да смятаме, че това е терористична атака. Знам, че ще е трудно да приемем, че извършеното е дело на човек, който е получил убежище в Германия. Това е много неприятно за германците, които всеки ден работят, за да осигурят по-добър живот за бежанците. Неприятно е и за мигрантите, които се опитват да се интегрират в страната ни.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите няколко човека бяха допуснати до домовете им в Хитрино
Първите няколко човека бяха допуснати до домовете им в Хитрино
Шефът на отбраната е дал указание за повишена бдителност през празниците
Шефът на отбраната е дал указание за повишена бдителност през празниците