НОВИНИ

Шефът на отбраната е дал указание за повишена бдителност през празниците

Още преди седмица началникът на отбраната ген. Константин Попов е пуснал указание за повишена бдителност от терористични атаки по време на Коледните празници.

bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 20.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Това съобщи Попов на полигона "Ново село", където се проведе заключителният етап на многонационалната съвместна подготовка, в което взеха участие над 600 военнослужещи от 9 националности. Учението беше наблюдавано от посланиците на САЩ, Албания, Черна гора, Сърбия, Молдова и Македония.

Началникът на отбраната обясни, че заради терористичните атаки в Берлин и в Анкара се предприемат и допълнителни мерки за сигурност. Той беше категоричен, че няма конкретна информация за заплаха за България, нито конкретен обект, който да е застрашен, но трябва да бъдем бдителни и подготвени.

Константин Попов, началник на отбраната: Имаме готовност и от 68-ма бригада специални сили. Там имаме 50 човека, които са разделени на 5 групи. Първата група има готовност за действие за 1 час, а отделно имаме 9 взвода с готовност за действие за 2 часа с последващо нарастване на усилията до 9 роти. Така че това е едната част, втората част е по охраната на самите наши обекти. Засилена е охраната, бдителността. Разбира се, надяваме се да нямаме повод да действаме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германската полиция не потвърждава, че задържаният е отговорен за атаката
Германската полиция не потвърждава, че задържаният е отговорен за атаката
Депутатите окончателно приеха промените в Кодекса на труда
Депутатите окончателно приеха промените в Кодекса на труда