НОВИНИ

Германският посланик беше удостоен с орден "Стара планина"

Германските предприятия в България са близо 5000, а двустранният стокообмен се е повишил и е вече над 6,6 млрд. евро за миналата година. Това отбеляза президентът Румен Радев, който връчи днес орден "Стара планина" - първа степен на посланика на Германия у нас Детлеф Лингеман.

германският посланик беше удостоен орден стара планина
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 07.08.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Дипломатът получи висшето държавно отличие за изключително големите си заслуги за укрепването и развитието на българско-германските отношения. Румен Радев заяви, че Германия се е утвърдила като ценен приятел и стратегически съюзник на страната ни. От своя страна посланик Лингеман отбеляза отличните отношенията между България и Германия.

Румен Радев - президент на Република България: В рамките на своя мандат посланик Лингеман с изключителна ангажираност работи и допринесе за активизиране и разширяване на нашите двустранни отношения. Немските инвестиции в България достигнаха близо 3 млрд. евро, с което Федерална република Германия се утвърди като водещ инвеститор.
Детлеф Лингеман - посланик на Германия: Туризмът процъфтява с около 1 000 000 германски туристи, които посещават България. Много млади българи учат немски и инвестират в личното си бъдеще, тези млади хора инвестират обаче и в бъдещето на нашите двустранни отношения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийският парламент прекъсва ваканцията си заради скандала с яйцата
Белгийският парламент прекъсва ваканцията си заради скандала с яйцата
Молдова ще приеме срещата на българските медии
Молдова ще приеме срещата на българските медии