НОВИНИ

Гладна стачка на служители от "Български пощи", искат среща с премиера Борисов

12 служители на "Български пощи" са се присъединили към гладната стачка на колегата си Златка Младенова.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
12:53, 08.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Тя започна своя протест на 30 юли след като не ѝ бяха изплатени парите за клас "прослужено време" и не взе ваучерите си за храна. Въпреки че вече е получила исканото, тя продължава гладната си стачка, а протестът се разраства с искания за по-добри условия на труд и финансова ревизия за последните 5 години.

Протестиращите от синдикат "Защита" поискаха среща с премиера Борисов и настояват за оставка на директора на "Български пощи". По думите им, той ги дискриминира, като води диалог само с останалите три синдиката.

Пред БНТ директорът на "Български пощи" Деян Дънешки отговори, че комуникира с представителите на всички синдикати и показа отговорите, които връща на сигналите на "Защита". По думите му, до месец ще приключи обществена поръчка за ново облекло на служителите, а исканото увеличение на заплатите към момента е невъзможно.

Златка Младенова, служител на "Български пощи" ЕАД: Моите искания са чисто синдикални оттук нататък и аз няма да престана да гладувам. Лоши условия на труд, помещения, в които температурата е над 33 градуса, в които колабират хора, пишем за липса на работно облекло, за липса на столове.

Деян Дънешки, гл. изп. директор на "Български пощи" ЕАД: Да, лятото понякога става топло, има климатици, ряазбира се, понякога се чупят и става топло, но ние непрекъснато взимаме мерки, поправяме ги и съответно необхоидмите условия на труд са осигурени. Г-жа Младенова твърди, че там колабирали хора - еми, не мога да кажа, че е така. Единственият човек, който съм видял, че гладува и който се появява пред медиите е г-жа Младенова. Тя казва, че имало 10-12, 13 човека, които гладували тайно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват се минимум 300 млн. лв. приходи от борбата с контрабанда на цигари
Очакват се минимум 300 млн. лв. приходи от борбата с контрабанда на цигари
875 лв. е средният осигурителен доход у нас за месец юни
875 лв. е средният осигурителен доход у нас за месец юни