НОВИНИ

Ремонт затвори за пет месеца натоварен подлез в Пловдив

Пътна блокада в Пловдив - затвориха за ремонт подлеза на ул."Гладстон", който е една от основните връзки в центъра. Реконструкцията му е част от големия проект за преобразяване на площад "Централен". От днес затворен за движение е още един ключов участък - Брезовско шосе. Поредните затворени пътни връзки създадоха напрежение и хаос сред шофьорите в Пловдив.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
11:31, 08.08.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Затворен за движение през следващите пет месеца е участъка на улица "Гладстон" от улица "Преслав" до кръстовището на улица "Петко Д. Петков". Още първия ден много от шофьорите останаха изненадани и бяха пренасочвани от обходни маршрути.

За пет месеца съоръжението ще бъде ремонтирано основно. Реконструкцията е първият етап от мащабния ремонт на площад "Централен" в Пловдив.

Инж. Борислав Кръстев - директор Общинско предприятие "Организация и контрол на движението": Ще се разкрие конструкцията. В зависимост от нейното състояние същата ще бъде укрепена конструктивно. Ако е в добро състояние ще се премине към нейното саниране. Ще се положи хидроизолация от горния пласт и в последващ момент ще бъдат възстановени конструкциите на осветление и всичко останало.

Заради ремонта е променен временно маршрута на две от автобусните линии - с номера 10 и 66. Те вече се движат по булевардите "Източен" и "Шести септември".

Промяната е изписана на електронните табла на всяка една от автобусните спирки в този участък. Ако ремонтните дейности приключат по-рано, подлезът ще бъде отворен за движение преди крайния срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След две години протести, в Хайредин най-после ще има ремонтирани пътища
След две години протести, в Хайредин най-после ще има ремонтирани пътища
Секаи Мори е дъщеря на Наим Сюлейманоглу, доказа ДНК анализ след ексхумацията
Секаи Мори е дъщеря на Наим Сюлейманоглу, доказа ДНК анализ след ексхумацията