НОВИНИ

Готвят нов протест в Раднево

Напрежението в Раднево продължава след поредната саморазправа на пътя. Жителите на града настояват за справедлив процес и най- тежки наказания за ромите, пребили трима младежи заради неспазено предимство. Тази вечер те се събират отново на протест, за да кажат Не! на агресията. Очаква се в протеста да се включат футболни агитки и рокери от цялата страна.

bnt avatar logo
от Автор: Десислава Петкова
18:04, 04.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

През целия ден в Раднево има засилено полицейско присъствие, а ромската махала се охранява от специални части. От рано сутринта, живеещи в квартал ,,Кантона,, започнаха да го напускат, защото се страхуват от ескалиране на напрежението

Кметът на Раднево призна, че напрежението между роми и българи е от години, но то се създава от няколко човека. Те са сред тези, които пребиха и момчетата.

Тенко Тенев, кмет на Община Раднево: Напрежението го създава тази ромска фамилия, която най-безнаказано, най-безпардонно, най-безцеремонно се вживява като правораздавателен орган.

В квартала разказват, че ромската фамилия се занимава основно с разпространение на наркотици и са извършители на множество престъпления.

Хората в Раднево искат нападателите да понесат своите наказания, както и Общината да се намеси и да спре своеволията при ромските строежи. Със заповед на кмета е разпоредена пълна проверка на незаконните обекти в квартал "Кантона" - това, за което настояват и протестиращите.

Тенко Тенев, кмет на Община Раднево: По Закона за устройство на териториите и по наредбите на за премахване на незаконни постройки ние ще го свършим - това е, което ще предприемем на първо място.

Общинския съвет в града прие декларация до МВР и главния прокурор, с която настояват за справедлив процес и присъди за ромите, които пребиха момчетата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
41 милиона лева за пътища в Северозапада
41 милиона лева за пътища в Северозапада
Цветна фиеста в Бургас
Цветна фиеста в Бургас