Разбита е една от най-големите групи за телефонни измами в страната

МВР и прокуратурата ще представят днес детайли около разследването срещу разбитата група за телефонни измами в град Левски. Вчера полицията задържа 8 души, един от които на територията на София. Задържаните са действали в цялата страна.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:11, 31.08.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Приключи пресконференцията на прокуратурата и МВР с още детайли по разследването. Това, което стана ясно, е, че е разбита една от най-големите групи, действала на територията на страната.

Разследващите казаха, че жертвите са били предимно възрастни хора. Задържаните мъже са се представяли по телефон основно за полицаи.

Групата е била следена 7 месеца. Претърсени са около 10 адреса. Иззети са много телефони, пари и над килограм злато, както и веществени доказателства.

Всички задържани са криминално проявени според прокуратурата. Въпреки че повечето са без официални доходи, са парадирали с луксозни къщи, коли и големи количества злато. Това, което стана ясно по време на днешната пресконференция е, че са открити тайници, парите са били скрити в мазета, също така са намерени златни пендари, скрити в тухлена стена. Част от SIM картите са били скрити в дистанционни.

Осем души ще получат обвинения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нов случай на насилие със 7-годишно дете в село Сотиря
Нов случай на насилие със 7-годишно дете в село Сотиря
Агенция Мудис повиши перспективата на кредитния рейтинг на България
Агенция "Мудис" повиши перспективата на кредитния рейтинг на България