НОВИНИ

Идва чувствително захлаждане, температурите падат с около 10-15 градуса

Облаци, дъжд, вятър и по-ниски температури ни очакват днес. Причината е преминаващ през страната студен атмосферен фронт. Температурите на много места ще останат под 20 градуса, което прави разлика с около 10, на места и с 15 градуса от стойностите през изминалите дни. В следобедните часове по-интензивно ще вали в Рило-Родопската област, там ще има и гръмотевици.

bnt avatar logo
от БНТ
05:47, 19.09.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Чувствителна промяна ще настъпи и в планините – освен с превалявания, в много райони ще бъде и мъгливо. Ще духа до умерен, по високите и открити части – силен вятър. Температурите ще се понижат, в Боровец и Пампорово ще е 15 - 16 градуса, по - високите върховете около 6-7 градуса.

Понижението на температурите ще засегне днес целия полуостров, а с изключение на Южна Гърция, където ще е слънчево, над останалата част от Балканите облачността ще е значителна и на много места ще вали.

Валежи ще има и над Южна Италия, Южна Франция,както и на места в северните и източните райони на Пиренеите. Над по-голямата част от Западна и Централна Европа ще бъде слънчево.

Утре у нас облаците постепенно ще намаляват, но в югоизточната половина от страната ще продължи да вали както тази нощ, така и все още утре сутрин.

Вятърът ще остане предимно умерен. През почивните дни слънцето ще ни се усмихва по-често. Сутрешните температури обаче ще се понижат и в котловинните полета при ясно време се очакват първите есенни слани

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарите до Летище София са потушени, няма замърсяване на въздуха
Пожарите до Летище "София" са потушени, няма замърсяване на въздуха
Зукърбърг се явява в Конгреса, за да обсъди бъдещето на интернет регулациите
Зукърбърг се явява в Конгреса, за да обсъди "бъдещето на интернет регулациите"