НОВИНИ

Има писмо до Овъргаз, твърдят от БЕХ. Русия отрича да има проблеми.

писмо овъргаз твърдят бех русия отрича проблеми
bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 31.12.2015
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Готови сме да покажем писмото на „Газпромекспорт“ от „Овергаз“, което е с копие до „Булгартрансгаз“, ако компанията, до която е адресирана, се съгласи, е заявил изпълнителният директор на БЕХ, цитиран от вестник "24 часа". В уебсайта на вестника са цитирани думите Жаклен Коен, че "Това наистина е таблица, в която срещу доставките от 1 януари стои 0 количества. Писмото е изведено, с номер..."
„Държа го в ръцете си“, каза Коен."

;

Руското външно министерство опревергава съобщенията, че са спрени газовите доставки за България, съобщи руската информационна агенция "Новости".

Във връзка с появилите се съобщения в българските средства за масова информация, че българската компания "Овъргаз" не е получавала известия за продължаване на доставките на природен газ от руската компания "Газпром експорт" бихме искали да отбележим, че по информация от ръководството на руската компания "Газпром" доставкит ена рускиприроден газ за България продължават без проблеми по линия на държавната компания "Булгаргаз" в обем на 3 милиара кубически метра, което отговаря на годишните потребности на страната, цитира РИА "Новости" позицията на руското дипломатическо ведомство и допълва, че доставките може дори да бъдат увеличени. "С компанията "Овъргаз", сътрудничеството, с която осигурява до сега не повече от 10 % от годишното потребление на газ, продължават преговорите за урегулиране на търговските въпроси, които се натрупаха през последните години. Ние няма да оставим България без синьо гориво", се казва още в съобщението до медиите на руското външно министерство.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фериботът в Белослав ще работи през цялата нощ на Нова година
Фериботът в Белослав ще работи през цялата нощ на Нова година
2015-та видяна с очите на фотографите
2015-та видяна с очите на фотографите