НОВИНИ

Танц, филм и музика в един спектакъл

Музика, танци и филми се съчетават заедно за зрителите на театър "Азарян" в един спектакъл, който идва от Ню Йорк по покана на "Дерида Денс център" . Името му е "Птици пеят красива песен", а в него артисти и хореографи съчетават таланта си на сцената и го превръщат в едно съвременно изкуство.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева, стажант
09:30, 23.04.2018
Чете се за: 01:23 мин.
Още

Търсенето на близост в ерата на дигиталното, което ни заобикаля отвсякъде. Неща от живота, с които се сблъскваме всеки ден, но които изглеждат различно, пресъздадени на сцената, като основна тема на мултидисциплинарен спектакъл.

Ребека Марголик- хореограф и танцьор "Основната идея на спектакъла е да изиграем взаимоотношенията между двама души. Сюжетът се развива между емоцията на двама души, които се търсят, и едновременно с това показваме чувството да бъдеш наблюдаван, така пресъздаваме целия свят като реалност, която винаги може да бъде непрекъснато опосредствана от виртуалното."
Макс Беркович - интерактивен артисти музикант "Изпълнен съм с енергия, когато виждам, че публиката изживява шоуто заедно с нас, никога не съм си представял, че ще изнасяме спектакъл в България."

Абстрактното и съвременният свят. Към тях ни насочват трима музиканти и двама танцьори. Ребека Мърголик е хореограф и танцьор, а съпругът ѝ Макс Беркович е музикант и може би понякога постигнатата хармония в живота, допринася и за единството на сцената.

Ребека Марголик- хореограф и танцьор: "За да бъдеш хореограф и танцьор едновременно, трябва да можеш да погледнеш концепцията отстрани и едновременно с това да си част от нея."
Макс Беркович-интерактивен артисти музикант "Опитваме се да съберем различни видове изкуство в едно и винаги, ако имаш правилната комбинация от хора, ти можеш да получиш добър краен резултат, дори и при комбинацията на няколко изкуства и да създадеш изящество и мир."
Ребека Марголик- хореограф и танцьор "Надявам се, че всеки човек ще се разчувства от спектакъла и че и дамите, и кавалерите докато гледат, преоткриват връзката, която те самите са имали."

Бруно- барабанист "Това е предизвикателство, да свириш и да мислиш за музиката, не просто като обикновено изпълнение, а като такава, която трябва да бъде преживяна от танцьорите."

Музиканти, танцьори и интерактивна визуализация - всички те работят като един общ механизъм, но в нас публиката успяват да провокират различни чувства и да работят с различните ни сетива.

Ребека Марголик- хореограф и танцьор "Мисля, че музиката, танцът и живата музика се съчетават много добре и по-често трябва да се изразяват заедно на сцената."
Макс Беркович-интерактивен артисти музикант "Искаме публиката да си направи равносметка след спектакъла и да намери отговорите на въпросите, които модерният свят ни задава, това е препратката ни към тях."

Смесицата от хаоса, търсенето на истинската ни същност, провокирането на мислене за ценностите ни насочват към това да не опосредстваме всяка своя стъпка чрез дигиталното. Да бягаме от самотата си, да търсим по-често връзка с реалното и да се заслушаме, в красивата песен на птиците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за празничните дни през май
​БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за празничните дни през май
Концерт под фреските на Микеланджело в Сикстинската капела
Концерт под фреските на Микеланджело в Сикстинската капела