Инж. Витанов, ВиК-Перник: Под 60 000 човека ще са засегнати от режима на водата

От 18 ноември в Перник и околните села въвеждат режим на водата. Вода ще има само в часовете от 16 до 22 часа. В най-лошия случай това ще продължи до април следващата година. На практика обаче живеещите в Перник и в момента през по-голямата част от денонощието са без вода заради многото аварии. Вижте повече в прякото включване на Паулина Найденова във видеото.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:29, 08.11.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Такъв режим на водата обаче не се е налагало от 93-та година. Причината сега е заради ниското ниво на водата в язовир Студена.

Инж. Иван Витанов, управител на ВиК-Перник: Селат, които ще бъдат засегнати от режима, освен Перник, това са град Батановци, селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

Според инж. Витанов е трудно да се каже колко домакинства ще бъдат засегнати от режима на водата в Перник, но отбеляза, че са под 60 000 човека.

По думите му детските градини и училищата трябва да се запасят със съдове с вода, защото ВиК дружествата не разполагат с такъв брой водоноски.

Инж. Иван Витанов, управител на ВиК-Перник: Към момента имаме 4 водоноски, които цяло лято ви раздвижваме между селата.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Баща се бори децата му да останат в България след раздяла със съпругата си
Баща се бори децата му да останат в България след раздяла със съпругата си
Църквата почита св. Архангел Михаил
Църквата почита св. Архангел Михаил