НОВИНИ

Иван Евстатиев остава в ареста

Районният съд в Панагюрище остави в ареста бившия кмет на Стрелча. Иван Евстатиев е обвинен в сексуално посегателство над непълнолетно момиче. Адвокатите на Евстатиев поискаха той да бъде освободен под парична гаранция, за да се лекува в дома си, но съдът прецени, че това може да стане и в следствения арест.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
21:59, 12.02.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
иван евстатиев остава ареста

Близо четири часа районният съд в Панагюрище заседава преди да оповести решението си. В залата днес не присъства Иван Евстатиев, но дойде бащата на 16-годишното момиче.

Георги Белухов, баща на пострадалото момиче: "По много добър начин ѝ повлиява това, че много хора я подкрепят. А като види лицето Евстатиев, изпитва страх. На съда вярвам, но на него не вярвам. За мен той е здрав".

В съда бяха разпитани лекари от Пловдив, които трябваше да установят дали Евстатиев може да остане в ареста след прекарания инсулт. Медиците са установили и диабет.

д-р Димитър Илиев, ендокринолог: "При добро контролиране не носи особен риск. - А може ли в ареста да се лекува? - Аз не мога да кажа, защото съм написал и в експертизата, че не познавам условията в ареста".

Адвокатите на Евстатиев ще обжалват съдебното решение. Според тях то е взето под обществен натиск.

Ташкена Колчева, адвокат на Иван Евстатиев: "Лошото е, че се вади от контекста това, което удовлетворява определени среди затова отказвам повече коментар".

Десетки жители на Стрелча отново дойдоха пред съда, за да протестират. Те ще се съберат и във вторник в Пазарджик за следващото заседание.

Таню Стоянов: "Ако трябва във Варна да се гледа, където ще да се гледа аз пак ще дойда".

Основното притеснение на хората е, че при по-лека мярка Евстатиев ще се укрие в чужбина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният мюфтия: Радикалният ислям няма шанс в България
Главният мюфтия: Радикалният ислям няма шанс в България
Започна историческата среща между патриарх Кирил и папа Франциск
Започна историческата среща между патриарх Кирил и папа Франциск