САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Ивайло Московски: Ще рестартираме процедурата по концесията на Летище София

До месец трябва да бъдат готови предконцесионните анализи от международните финансови институции за Летище София и когато това стане, ще ги прегледаме и ще рестартираме процедурата по концесията. Това коментира пред журналисти днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

от БТА
13:07, 09.01.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
ивайло московски рестартираме процедурата концесията летище софия

"Надявам се до края на Председателството да приключи подаването на оферти за концесионер на Летище София", каза още транспортният министър. Консултанти по процедурата са Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Министър Московски нееднократно е обяснявал целта на концесията, а именно да се подобри управлението и да се намерят пари за изпадналите в затруднено положение и задлъжнялост Български държавни железници.

След формирането на третия кабинет "Борисов" в началото на май новият стар транспортен министър обяви намеренията на правителството да възобнови процедурата, която по неясни причини, по думите му, бе спряна от служебния кабинет. Месец по-късно Московски посочи септември 2017 г. като срок за възобновяване на процедурата, този път с международен консултант.

Летище София е един от един от най-големите държавни активи, с изключение на енергийните. От търга държавата чака бързо плащане от 480 млн. лв., което поне по предварителни заявки ще бъде похарчено за задлъжнялото БДЖ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Актрисата Гуинет Полтроу потвърди годежа си с продуцента Брад Фалчък
Актрисата Гуинет Полтроу потвърди годежа си с продуцента Брад Фалчък
Румен Радев е провел телефонен разговор с азербайджанския си колега Илхам Алиев
Румен Радев е провел телефонен разговор с азербайджанския си колега Илхам Алиев