НОВИНИ

Иво Сиромахов: Референдумът е на път да успее

Всички осъзнаваме, че е важно да има референдуми и пряка демокрация, така че можем да се поздравим с успех, разбира се трябва да изчакаме последните данни, но е на път да успее референдумът, каза Иво Сиромахов след прогнозните резултати от почти 50 % гласували на референдума.

bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 06.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Ще направи ли Слави партия?

Слави Трифонов: Дали ще направя партия и как ще изглежда зависи от обстоятелствата оттук нататък. Ще направя това, което е необходимо. Засега смисълът на това, което направихме, е референдум и аз не бях сигурен, че той ще стигне до успешен край, но в крайна сметка победихме тази система, която е направена така, че да няма референдуми. Но Конституцията и усилията на над 3 милиона души позволиха това нещо днес да се случи.

Може да се говори, че се променят правилата на политическата игра, каза Тошко Йорданов, който е част от инициативния комитет, благодарение на който днес гласувахме на референдум.

Тошко Йорданов: Надявам се да се поздравим с успех, понеже резултатите до сега са само от България. Гласовете от чужбина не са дошли, подозирам, че избирателната активност ще е в полза на референдума.
;
"Искрено се надявам референдумът да бъде задължителен. Ако, като дойдат гласовете от чужбина и се извърши паралелното преброяване и всички протоколи се обработят и хората, които са гласували на референдума се окажат достатъчно, това означава - да - променят се правилата на политическата игра", каза Йорданов.

Той отрече това да е популизъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Българите гласуваха за промяната
Румен Радев: Българите гласуваха за промяната
Трайчо Трайков: Моят избор на балотажа със сигурност няма да е генерал Радев
Трайчо Трайков: Моят избор на балотажа със сигурност няма да е генерал Радев