Избраха Христо Иванов за председател на "Да, България"

Новата партия "Движение Да, България" с председател бившият министър на правосъдието Христо Иванов се учредява в София. На учредителното събрание присъстват 1235 учредители. Събранието прие Устав на партията и избра Христо Иванов за неин председател.

от БТА
16:42, 07.01.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
избраха христо иванов председател българия

В речта си пред учредителите Христо Иванов заяви, че основна кауза на новата политическа сила е борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения, отбеляза той.

Целите, които си поставя политическата сила, са да гарантира върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие, да ускори осезаемо темповете на развитие на страната, да започне целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.

Държавата е обсебена от един модел на корупция, при който властта се концентрира в ръцете на малцина, а реалните решения се пазарят задкулисно, заяви Иванов. Той допълни, че новата партия ще се заеме с решаване на този проблем. Тук сме, защото вярваме, че истинският двигател на политиката са мечтите и искаме да поставим в сърцето на нашия политически живот своята Българска мечта, отбеляза Иванов.

Основавайки "Движение Да, България", ние трябва да сключим помежду си пакт за почтеност - всеки, който става член на движението, декларира липса на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия, каза Иванов. Той отбеляза, че партията ще изготви списък на всички големи далавери в страната и ще иска парламентът да направи проучвания по тях. Кауза на партията е в българската политика да се въведе понятието "характер", времето на тихите послушковци трябва да приключи, заяви той.

Христо Иванов отбеляза, че партията има подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които са набрали до момента 90 000 лв.

Новата партия има амбиция да участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Студът взе 17 жертви в Полша и Италия
Студът взе 17 жертви в Полша и Италия
Музиката на 2017 г.
Музиката на 2017 г.