НОВИНИ

Мащабна акция за издирването на предполагаемия убиец от Нови Искър

Цял ден в ход е мащабна полицейска акция по издирването на заподозряния за убийството. Полицейски сили бяха концетрирани в района на село Луково.

bnt avatar logo
от Екип на „По света и у нас“
20:05, 04.01.2018
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Полицаите тръгнаха по следите на предполагаемия убиец от Нови Искър с машини, хеликоптер и отряди от „Кобра“. Местността е труднопроходима и гориста и за да се стигне до къщата, където се предполага, че е живял убиецът, трябва да се пътува по тесен черен път. Подстъпите към къщата през целия ден бяха блокирани.

Открит е телефонът на една от жертвите.

Убийство от любов или ревност към Кети, чието тяло беше открито в кладенец до къщата в Нови Искър, е основната версия, по която се работи в момента. По непотвърдена информация убиецът има криминално минало и е лежал в затвора за блудство и изнасилване, също така често е сменял адреса си.

;

По-рано днес се срещнахме с майката и бабата на убития Боби. Вижте какво казаха те ппед камерата на БНТ.

;

Село Луково е на около 14 километра от Нови Искър. Спецполицаи от отряд „Кобра“, жандармерия, униформени с кучета и вертолет часове наред претърсват района - така протича спецакцията на третия ден след жестокото убийство. Полицаите спират всяка кола - проверяват документите на шофьорите и какво се превозва в багажника.

И докато разследващите работят, едно семейство скърби за загубата на Боби.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Детето тази година трябваше да е абитуриент, да завърши. Няма го вече.

Едно променено намерение и един погубен живот. Три седмици преди кървавата новогодишна нощ Боби решил да празнува със съученици.

Корнелия Цвеева, баба на убития Боби: Обаче в последния момент майка ѝ, сигурно на Нанси, сигурно не я пуска. И решава да бъде с нея и такъв му бил късметът.

Стефана чула сина за последно в 18:30 на 31 декември. Разбрали се - да се говорят отново в полунощ, да си честитят. Разговор, който така и не се състоял.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Започнах аз да го търся в 12:05. Телефонът ми даваше свободен сигнал, при което все едно някой ми затваря. както даваше свободно започна да дава заето. После майка ми му звънна и телефонът му беше изключен.

Според майката на Боби, той е станал случайна жертва.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Обект са били Кети и мъжът ѝ - това съм абсолютно сигурна. Трите деца са невинни жертви, просто са били на неподходящото време в неподходящия момент.

Правосъдие и възмездие за убиеца - това е желанието на почернената майка.

;

От Полицията призовават всеки, който има информация за предполагаемия убиец, да сигнализират органите на реда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести „за“ и „против“ втория лифт в Банско се проведоха в десетки градове
Протести „за“ и „против“ втория лифт в Банско се проведоха в десетки градове
Глобиха кожния диспансер в Пловдив заради забавени заплати
Глобиха кожния диспансер в Пловдив заради забавени заплати