Мащабна акция за издирването на предполагаемия убиец от Нови Искър

Цял ден в ход е мащабна полицейска акция по издирването на заподозряния за убийството. Полицейски сили бяха концетрирани в района на село Луково.

от Екип на „По света и у нас“
20:05, 04.01.2018
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Полицаите тръгнаха по следите на предполагаемия убиец от Нови Искър с машини, хеликоптер и отряди от „Кобра“. Местността е труднопроходима и гориста и за да се стигне до къщата, където се предполага, че е живял убиецът, трябва да се пътува по тесен черен път. Подстъпите към къщата през целия ден бяха блокирани.

Открит е телефонът на една от жертвите.

Убийство от любов или ревност към Кети, чието тяло беше открито в кладенец до къщата в Нови Искър, е основната версия, по която се работи в момента. По непотвърдена информация убиецът има криминално минало и е лежал в затвора за блудство и изнасилване, също така често е сменял адреса си.

;

По-рано днес се срещнахме с майката и бабата на убития Боби. Вижте какво казаха те ппед камерата на БНТ.

;

Село Луково е на около 14 километра от Нови Искър. Спецполицаи от отряд „Кобра“, жандармерия, униформени с кучета и вертолет часове наред претърсват района - така протича спецакцията на третия ден след жестокото убийство. Полицаите спират всяка кола - проверяват документите на шофьорите и какво се превозва в багажника.

И докато разследващите работят, едно семейство скърби за загубата на Боби.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Детето тази година трябваше да е абитуриент, да завърши. Няма го вече.

Едно променено намерение и един погубен живот. Три седмици преди кървавата новогодишна нощ Боби решил да празнува със съученици.

Корнелия Цвеева, баба на убития Боби: Обаче в последния момент майка ѝ, сигурно на Нанси, сигурно не я пуска. И решава да бъде с нея и такъв му бил късметът.

Стефана чула сина за последно в 18:30 на 31 декември. Разбрали се - да се говорят отново в полунощ, да си честитят. Разговор, който така и не се състоял.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Започнах аз да го търся в 12:05. Телефонът ми даваше свободен сигнал, при което все едно някой ми затваря. както даваше свободно започна да дава заето. После майка ми му звънна и телефонът му беше изключен.

Според майката на Боби, той е станал случайна жертва.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Обект са били Кети и мъжът ѝ - това съм абсолютно сигурна. Трите деца са невинни жертви, просто са били на неподходящото време в неподходящия момент.

Правосъдие и възмездие за убиеца - това е желанието на почернената майка.

;

От Полицията призовават всеки, който има информация за предполагаемия убиец, да сигнализират органите на реда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протести „за“ и „против“ втория лифт в Банско се проведоха в десетки градове
Протести „за“ и „против“ втория лифт в Банско се проведоха в десетки градове
Глобиха кожния диспансер в Пловдив заради забавени заплати
Глобиха кожния диспансер в Пловдив заради забавени заплати