НОВИНИ

Издирват 19-годишен след масовия бой в Кюстендил

Напрежение в Кюстендил след масов бой между българи и роми пред заведение в центъра на града. Издирват 19-годишен криминално проявен за смъртта на 35-годишен мъж. При сбиването има четирима ранени - двама са в тежко състояние в "Пирогов". 8 души са в ареста. Разследващите са категорични, че конфликтът е битов, а в основата е много изпит алкохол.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Ангелина Дочева
19:54, 17.02.2019
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Около 7:30 ч тази сутрин в полицията е получен сигнал, че пред заведение до Ларгото в центъра на града са се сбили две групи - българи и роми. Продавачка на вестници става неволен свидетел.

Около десетина човека бяха, имаше жени и мъже, но нито съм познала някой, нито нищо. Караха се, но какво е не знам, бях от другата страна на улицата. Аз се уплаших и се върнах обратно към лавката и това е.

Случайно преминаващ мъж обаче не се уплашил и решил да разтърве биещите се. Един от участниците в мелето го наръгва с нож. 35-годишният мъж издъхва на място. В спешния център са настанени четирима души, двама от които в тежко състояние.

д-р Стефан Чепенков, Спешен център-Кюстендил: Единия го транспортирахме в "Пирогов", другия сега ще се транспортира, двама остават на лечение в болницата.

Разследващите са категорични, че конфликтът не е на етническа основа.

Камелия Стефанова, председател на Окръжна прокуратура-Кюстендил: Работи се изключително интензивно, това, което искам да отбележа е, че причина за конфликта е употребата на алкохол, на един от участниците на конфликта, не можем да говорим за възникнало напрежение в резултат на етнически въпрос.

Издирваният 19-годишен младеж е добре познат на полицията

Елиян Стамболийски - директор на ОДМВР-Кюстендил: Знаем го кой е и от свидетелски показания и от видеозаписи, предстои задържането му, криминално проявен е с три криминални прояви, две от които за телесна повреда.
;

Специализирани въоръжени части на жандармерия и полиция образуваха контролно-пропусквателни пунктове на входа и изхода на ромския квартал и проверяваха всяко превозно средство,

Тежкият инцидент създаде напрежение сред жителите на града. Чрез социалните мрежи над 100 души се събраха на мирен протест, за да изразят съпричастност към семейството на убития.

Елица Димитрова: Не искаме да живеем в такива времена, в които посред бял ден рано сутринта да се избиваме по улиците. Ние не искаме да всяваме етническо напрежение.

Мирният протест беше охраняван от полиция и жандармерия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НКЖИ отхвърля версията, че счупена стрелка е причина за инцидента с товарен влак
НКЖИ отхвърля версията, че счупена стрелка е причина за инцидента с товарен влак
Премиерът Борисов разговаря по телефона с Тереза Мей
Премиерът Борисов разговаря по телефона с Тереза Мей