НОВИНИ

Изложба представя туристически забележителности, нарисувани от деца

Туристическите забележителности у нас, представени с рисунки на деца. Над 60 пана на участниците в конкурса "Моята Еден дестинация" бяха изложени под куполите на Ларгото. Авторите на най-добрите сред тях бяха наградени от министъра на туризма Николина Ангелкова.

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 22.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Параклисът „Св. Атанасий“ край Драгоман. Според една от легендите на чудодеен извор в местността цар Петър се излекувал от кожна болест. В манастира до него отсядал и Паисий Хилендарски. За рисунката, с която 13-годишната Нанси Йорданова представи своя роден край, днес получи първата награда в конкурс на Министерството на туризма.

Нанси Йорднанова, 13 г. от Драгоман: Реших да нарисувам него, защото това е много въздействащо и прекрасно място. В нашата малка община има много параклиси, църкви и манастири и неслучайно тя се нарича Малката Света гора.

Нанси е избрана сред 250 деца от 17 града, а министърът на туризма Николина Ангелкова обеща да посети параклиса заедно с авторката на най-добрата рисунка. За останалите отличени красотата на родните им места се крие в народните носии, кукерските маски, архитектурните забележителности и природата.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Наистина се вижда детския поглед и как всичко е слънчево, красиво. Няма я тази мрачна картина, която често в дадени ситуации и ние възрастните слагаме. Така че това е прекрасен начин да покажем колко е хубава нашата страна и как тя заслужава да бъде посетена и видяна.

Картички и магнити с творбите на децата ще рекламират България. А освен в античния комплекс "Сердика", паната ще бъдат изложени в Народното събрание, както и на Летището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блестящото сопрано Анджела Георгиу пристигна в България
Блестящото сопрано Анджела Георгиу пристигна в България
Адвокатите отлагат до неделя решението дали да стачкуват
Адвокатите отлагат до неделя решението дали да стачкуват