НОВИНИ

Изравнителните сметки за парно могат да се обжалват до 1 октомври

Според статистиката на "Топлофикация София" половината от абонатите на дружеството имат да получават пари, а другата половина да плащат след извършването на годишното преизчисляване. Столичното парно напомня, че ще изключи за профилактика ТЕЦ "София" от 26 до 31 август.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова Цветелина Катанска
08:18, 20.08.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

До 1 октомври клиентите на "Топлофикация София" могат да обжалват своите годишни изравнителни сметки, категорични са от дружеството. Срокът за плащане на фактурите без лихви е 15 септември. Те обаче не са окончателни, заради срокът на обжалването.

Основна причина за разминаване в сметките са неотчетените абонати. На тях към момента е начислена сметка на пълна мощност, което намалява фактурите на останалите хора в сградата. В случай, че бъдат отчетени обаче, ситуацията се променя.

По данни на дружеството към момента почти половината от абонатите на компанията имат да получават пари, а останалата половина да плаща на топлофикация. Дружеството очаква до края на месеца да събере около 10 млн. лева от сметки, с които да погази част от задълженията за газ.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация София": Съгласно посочения от "Булгаргаз" период, ние ще извършим всички плащания, но тук трябва да кажа, че "Топлофикация София" по никакъв начин не е спряла да плаща, към "Булгаргаз". Всичко, което в момента плащаме като средства, се насочва за изплащане на това задължение. За съжаление ситуацията е така, че има дисбаланс в плащанията, "Топлофикация София" натрупва задължения, през зимния период, когато сметките за газ са много високи, но едновременно с това, Топлофикация заплаща предварително и едва след това има изравнителна сметка.

От Топлофикация напомнят, че ще изключат за профилактика ТЕЦ "София", който снабдява с топла вода централната градска част на града от 26 до 31 август включително.

Вижте повече във видеото


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой допусна сметище под моста на АМ Струма?
Кой допусна сметище под моста на АМ "Струма"?
Увеличава се площта на горските пожари на Канарските острови
Увеличава се площта на горските пожари на Канарските острови