НОВИНИ

Изваяха снежен мамут в центъра на Русе

Дори и тези, които нямат ски писти, се включиха в празника на снега. За радост на децата от Русе мамутът Мани от филма "Ледена епоха" беше изваян от сняг в центъра на града. Малчуганите използваха бивните му, за да се пързалят по тях.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
17:18, 15.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Как да се отървем от неразчистения сняг и в същото време да го превърнем в изкуство демонстрира преподавателят по скулптура от гимназията по строителство в Русе Даниел Кънчев. Заедно със своите ученици от паралелката по интериорен дизайн и с помощта на Община Русе те събраха голяма част от снега на централния площад , за да изваят от него мамута Мани от "Ледената епоха". За по-малко от ден снежната фигура беше завършена.

Даниел Кънчев - скулптор: "Снегът се натрупва и трамбова. Идеята беше да го вдигнем над 3 метра, но техниката не позволява. Изкуството респектира по някакъв начин и децата си го пазят. Важно е, че се забавляват."

9-годишният Стилян Кръстев е сред най-нетърпеливите да се снима пред любимия си филмов герой.

Стилян Кръстев: "Много ми харесва,защото филмът е хубав. Ще доведа моите приятели да си играем."

Ледената приказка, която оживя в Русе с откриването на фестивала през декември, привлича все повече туристи. Затова и туроператори вече предлагат "ледени уикенд пакети".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трудовите инспектори във Варна проверяват как се работи в студа
Трудовите инспектори във Варна проверяват как се работи в студа
Австрия отчита по-малко молби за бежански статут
Австрия отчита по-малко молби за бежански статут