НОВИНИ

Извънредно заседание на Общинския съвет във Варна

Общинският съвет във Варна днес заседава извънредно. Дневният ред съдържа една единствена точка – обсъждане на предложението за местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона на Варна. Извънредната сесия беше свикана, след като Върховният административен съд задължи председателя на Общинския съвет да разгледа предложението за референдума.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
07:35, 22.01.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Преди 5 години подписката за референдума, подкрепена от над 32 хиляди души, бе внесена в Общинския съвет, но не беше разгледана. След заведеното от Инициативния комитет дело, в началото на годината Върховният административен съд задължи председателя на местния парламент да я внесе за разглеждане. Общинските съветници трябва да решат - да отхвърлят или да подкрепят допитването за преобразуването на Морската градина и за забраната на строителство на крайбрежната алея.

На общо заседание миналия четвъртък членовете на постоянните комисии към Общинския съвет се обявиха против провеждането на местен референдум. Два са мотивите им. Според проверката на ГРАО валидните подписи са с 331 по-малко, освен това двата въпроса са незаконосъобразни и не са в компетентността на местната власт. Крайното решение се очаква днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Криза с боклука в пловдивското село Белащица
Криза с боклука в пловдивското село Белащица
АПИ: Спасяват закъсала група младежи в преспите между Бузлуджа и Шипка
АПИ: Спасяват закъсала група младежи в преспите между Бузлуджа и Шипка