НОВИНИ

Как се живее без вода със седмици в добричкото село Люляково?

Жителите на добричкото село Люляково дни наред са без вода. Проблемът е от години. Последната ВиК-авария оставя селото на сухо цяла седмица. Жителите обаче казват, че понякога водата спира дори за месец.

bnt avatar logo
от БНТ
06:49, 26.01.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В село Люляково живеят 600 души, 250 от тях са деца. Когато чешмите в къщите им пресъхнат, а това се случва често, хората са принудени да купуват вода от магазина или да пълнят туби от чешмата в центъра на селото за битовите си нужди.

Метин Четинов: Загряваме вода с бързовара – голяма мизерия, трудно се живее!
Димитра Иванова: Аз откакто съм се запомнила, все нямаме вода, но не е било така.

Жителите на Люляково многократно са правили подписки – техни жалби са разпратени до всички отговорни институции в страната, но решение на проблема няма.

Кметът Генади Димитров получава един и същи отговор от ВиК - водоемът на селото е празен. А той се пълни с водата, която идва по един единствен водопровод от Генерал Тошево.

Генади Димитров, кмет на село Люляково: Когато има авария в града, спират водоподаването, за да се оправи аварията и нашият водоем се изпразва, а след това – около 3-4 дни трябва да се напълни водоемът, ако през това време няма друга авария. Ако има авария, съответно пак спират водата, да я отстранят и става един кръг, който отива с дни.

Най-тежко е положението в къщите по високите части на селото, където особено през лятото нямат вода със седмици наред. Чужденците, които живеят тук, недоумяват как може да плащаш за вода, която не ти доставят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Нивото на река Сена продължава да се покачва
​Нивото на река Сена продължава да се покачва
Десетки жертви на пожар в болница в Южна Корея
Десетки жертви на пожар в болница в Южна Корея