НОВИНИ

Какви са настроенията във Великобритания преди изборите?

Ден преди извънредните общи избори във Великобритания, социологическо проучване дава крехка преднина на консерваторите, водени от министър-председателя Борис Джонсън. 43 % от анкетираните ще гласуват за Консервативната партия, а 34 на сто - за лейбъристите.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:00, 11.12.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Жителите на северния британски град Съндърланд не крият безпокойството си за изхода от изборите и несигурността около Брекзит.

Съндърланд е икономически свързан с ЕС заради автомобилната индустрия, но обществото е разделено по отношение на членството на Великобритания - 60% гласуваха за Брекзит на референдума през 2016 г.

Питър Хейс, университетски преподавател в Съндърланд: Бях смаян. Това не беше в техен интерес от икономическа гледна точка. Но работещите хора от градове като Съндърланд се почувстваха изолирани от средната класа, северът се отдалечи от юга и нещата се натрупаха.

В града се намира един от най-големите заводи на Нисан в Европа, където работят седем хиляди души. Въпреки това много хора имат финансови затруднения и разчитат на помощи.

За мнозина усещането е, че са изолирани от политическия елит в Лондон.

Съндърланд - част от индустриалното сърце на Великобритания, днес е олицетворение на най-голямата главоблъсканица на Острова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще помогнат ли санкциите за по-чист въздух в София?
Ще помогнат ли санкциите за по-чист въздух в София?
Продължава събарянето на незаконни къщи в Арман махала
Продължава събарянето на незаконни къщи в Арман махала