НОВИНИ

Какви са опасностите за децата във фейсук?

Фейсбук създава месинджър за деца от 6-12 година, който ще бъде контролиран от родителите. Засега приложението е валидно само на територията на САЩ. Какви рискове крие това нововъведение в "Денят започва" коментира Борис Гончаров, специалист по информационна сигурност. Според него е рано да се каже как психологически се отразява социалната мрежа на децата, но 6 години е прекалено рано.

bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 05.02.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Борис Гончаров, специалист по информационна сигурност: Фейсбук иска да регламентира нещо,което се случва. Това е опит да се канализира употребата на фейсбук и да се контролира, и структурира по-добре. Проблемът е, че много малки деца имат възможност да комуникират. Идеята е родителите да имат достъп и да контролират изцяло съобщенията. В много чести случаи тези акаунти не е задължително да са на родители, може да се имперсонират от другите хора и е възможно тази комуникация да отиде в друга посока, което няма да е добре за децата . Има огромни рискове как фейсбук може да бъде използван за лоши цели. Има рискове, но тези системи и услуги така или иначе се използват.

Той коментира, че няма сигурно място в интернет пространството и всяка година има все по-задълбочени атаки.

Борис Гончаров, специалист по информационна сигурност: Рисковете са свързани с наличието на педофили в интернет, кибертормоз и много други неприятно неща. Това няма да реши този въпрос. Никой не може да спре комуникацията,която тече между деца. Кибертормозът е нещо, което далеч не е адресирано адекватно в света, а тепърва ще се задълбочава.

По думите му хората,които атакуват деца си имат методи и техники. Като най-големите грешки на родителите Гунчаров обобщи да се игнорира проблемът и да се пренебрегват опасностите, които произтичат от употребата на Фейсбук и родители би трябвало да се замислят с какво могат да се сблъскат децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво време ни очаква през седмицата?
Какво време ни очаква през седмицата?
Нов директор в детската градина в Бургас след клипове с насилие срещу деца
Нов директор в детската градина в Бургас след клипове с насилие срещу деца