НОВИНИ

Какви ще са новите по-строги мерки срещу футболното хулиганство?

Спешни мерки за борба с футболното и спортното хулиганство влизат в сила от 20 юли, поради началото на българското футболно първенство. В процес на изготвяне е и изцяло нов закон, който ще бъде готов към края на годината. Това заяви в студиото на "Още от деня" Славчо Атанас, депутат от НФСБ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 11.07.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Славчо Атанасов коментира, че през последните 5 години руснаците изключително много са напреднали по въпроса за борбата с футболното хулиганство, което е и причината за безпроблемното протичане на Световното първенство по футбол в Русия.

Славчо Атанас,депутат от НСФБ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта: Направиха го със закони, с много сурови закони, и с много добра организация.

Атанасов коментира и промените, които влизат в сила от 20 юли.

Славчо Атанас,депутат от НСФБ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта: Състои се от 15 точки - абсолютно конкретни, няма общи приказки. В същото време за тези 15 прояви, ако се извършат от фенове и участници в едно спортно събитие, има доста сериозни наказания.

Той заяви, че четири на брой ще бъдат по-тежките санкции срещу хулиганите.

Славчо Атанас,депутат от НСФБ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта: Едното е арест в поделенията на МВР, другото е забрана за посещаване на спортни мероприятия, стига се до 5 години, така наречената ПАН - принудителна административна мярка, трето е глоба в размер до 5000 лв., четвъртото е обществено полезен труд, забележете, в рамките на 480 часа.

Славчо Атанасов допълни, че има предвидени мерки и за непълнолетните и малолетните хулигани. Той обясни, че ефективността на промените се дължи на дребните детайли, които няма да оставят вратичка за хулиганите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мисията възможна: Радост и гордост в Тайланд след спасителната операция
Мисията възможна: Радост и гордост в Тайланд след спасителната операция
Официално: Македония получи покана за преговори за членство в НАТО
Официално: Македония получи покана за преговори за членство в НАТО