ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Какво е качеството на брашното и хляба у нас?

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Хлябът, който се предлага на пазара, е качествен и без неразрешени добавки. Това е установила проверка на БАБХ, възложена от Върховната административна прокуратура. Инспекторите са установили още, че хлябът у нас се произвежда от български брашна, всички доставени до хлебозаводите и хлебопекарните от мелниците в страната. Гост по темата в "Денят започва" - д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в БАБХ .

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      Проверката обхвана на практика всички по-големи и по-малки производствени обекти в България, включително и търговски обекти, които пекат и предлагат хляб на място, обясни д-р д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в БАБХ . Кулински.

      Около 900 са обектите в България , които произвеждат хляб, независимо от тяхната големина и капацитет.



      д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в БАБХ: Проверките са общо 1084, от тях близо 900 са в производствени предприятия от различен калибър, 200 са в супермаркети, квартални фурни, които пекат и продават хляб на място и останалите са в търговски обекти.

      При тези над 1000 проверки са издадени 67 предписания и са съставени 5 акта, обясни още Кулински. Един единствен обект от проверените е работел без удостоверение за регистрация.

      д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в БАБХ: Хлябът остана една от малкото храни в България, които се се произвеждат от български суровини, за много други браншове това не може да се каже.

      Основните групи от предписания, които са издадени са две - едната касае хигиенните условия, а другата е свързана с пропуски в етикетирането. По думите на д-р Кулински, неразрешени съставки в хляба проверката не е установила.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?