НОВИНИ

Калин Сърменов е новият директор на Сатиричния театър

Калин Сърменов е новият директор на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Актьорът се завръща отново на поста, след като беше временно изпълняващ длъжността, преди да бъде избран проф. Здравко Митков. Сега той е получил най-висок брой точки на конкурса за поста и две седмици се очаква да заеме мястото си.

БНТ2-София
от БНТ2-София Владимир Христовски
20:30, 17.10.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Петима кандидати се взели участие в кконкурса за директорския пост на театъра. Това са настоящият директор Здравко Митков, Калин Сърменов, актьорите Мариан Бачев, Ивайло Калоянчев и режисьорът Венцислав Асенов.

БНТ 2 се свърза със Сърменов, минути след като Министерството на културата оповести на страницата си, че той е избран за директор.

Калин Сърменов, избран за директор на Сатиричен театър "Алеко Константинов":
"Разбира се, че съм доволен от резултата. По-скоро за мен това не е кой ще спечели, а какво ще направи. Винаги съм искал нещата, които се случват, да са логични и резултатът да е добър, защото този театър е бил преди нас, той е сега и ще бъде. И младите хора имат нужда от добър пример, за да се развиват."

Сърменов каза, че сега му предстои да се запознае със ситуацията там, и обеща, че ще се опита да върне доброто положение на театъра, когато е бил временно изпълняващ длъжността. Актьорът заяви, че ще продължи да се бори за образованието и културата, за да се върнат колкото се може повече хора в страната и да виждат смисъл да го направят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Жена от Шумен стана жертва на частни съдебни изпълнители
​Жена от Шумен стана жертва на частни съдебни изпълнители
Галъп: Повече от половината българи не знаят за случаи на шуробаджанащина
"Галъп": Повече от половината българи не знаят за случаи на "шуробаджанащина"