НОВИНИ

Камелия Нейкова: ЦИК ще изпълни решението на съда за машинното гласуване

Говорителката на ЦИК, Камелия Нейкова заяви за предаването "Още от деня", че ЦИК ще изпълни решението на съда за машинното гласуване и ще обяви процедура за обществена поръчка за осигуряване на машини.

bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 02.02.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Камелия Нейкова: "ЦИК ще изпълни решението на съда, трябва да се обяви процедура за обществена поръчка за осигуряване на машини за гласуване във всички избирателни секции. Към момента все още няма решение какви да бъдат условията на процедурата. Това предстои да се реши."

Тя не знае дали ще успеят да спазят срока за процедурата, но ЦИК прави всичко възможно.

Камелия Нейкова: "Не мога да отговоря дали ще стигне времето. Но е важно да се знае, че в изборния кодекс има разпоредба, според която сроковете за процедурите, които се провеждат по закона за обществените поръчки, не се прилагат при осигуряването на изборните книжа и материали включително и машините за гласуване. Цялата процедура ще бъде в много кратки, но разумни срокове."

Според нея, няма основание за касиране на изборите.

Камелия Нейкова: "Машините ще бъдат осигурени или чрез наемане, или чрез закупуване. Според мен, ако няма изпълнител за доставяне на машините ще е налице невъзможност да се осигурят машини в избирателните секции. Но няма да има основание за касиране на изборите."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майки не пускат децата си на училище заради лош път
Майки не пускат децата си на училище заради лош път
Здравната каса ще преговаря за отстъпки за медикаментите за хепатит C
Здравната каса ще преговаря за отстъпки за медикаментите за хепатит C