НОВИНИ

Кампанията "Най-добрият учител, когото познавам" представя учител от Сливен

На 17 април БНТ1 ще излъчи портрет на преподавателката по български език и литература и главен учител в Природо-математическата гимназия в Сливен Веселина Симеонова. Филмовият разказ е част от кампанията на предаването „Денят започва с култура“ и Министерството на образованието и науката - „Най-добрият учител, когото познавам“.

кампанията добрият учител когото познавам представя учител сливен
bnt avatar logo
от БНТ
11:27, 13.04.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

През 2016 г. Веселина Симеонова е носител на почетната награда на Община Сливен за принос в духовния живот. Призът носи името на учителката Аргира Жечкова, която е била възпитаничка на Добри Чинтулов и Сава Доброплодни, считана е за основател на девическото образование в града на стоте войводи, занимавала се е активно с обществена и благотворителна дейност.

Самата Веселина Симеонова, която ръководи и театралната трупа в гимназията, често е инициатор на кампании в подкрепа на благородни каузи. Последната инициатива на младите сливенски театрали е набиране на средства за спасяване паметника на Шести артилерийски полк в града. Приходите от представленията на техния спектакъл „Железният светилник“ по Димитър Талев са техния скромен принос за доброто начинание.

Според учителката, запознаването с класическите творби чрез театъра, определено поражда по-голям интерес към литературния първоизточник и помага на децата по-добре да разбират текста.

Гимназиалната театрална трупа издига номинацията на Веселина Симеонова за авторитетната награда, подкрепя я подписка на учениците.

„За мен е чест и отговорност да бъда учител. Такива горди и достойни искам да бъдат и моите ученици“ - така Веселина Симеонова благодари на своите възпитаници за признанието.

Между 95 и 100 % от випускниците на природо-математическата гимназия в Сливен, където преподава Веселина Симеонова, продължават образованието си във висши училища, а качеството на обучението нарежда гимназията сред най-авторитетните.

Режисьор на филма за Веселина Симеонова от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Моника Якимова. Продуцент на проекта е Васил Христов.

Гледайте филма от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ на 17 април (понеделник) в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влиза забраната за улов на калкан
Влиза забраната за улов на калкан
Силно представяне на Вокална група „Радиодеца“ на фестивала „Сен Дени“
Силно представяне на Вокална група „Радиодеца“ на фестивала „Сен Дени“