НОВИНИ

КЕВР: Жалбата срещу поскъпването на природния газ е неоснователна

Комисията за енергийно и водно регулиране смята за напълно неоснователна жалбата на гражданските сдружения и омбудсмана относно рязкото поскъпне на природния газ от април.

bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 11.04.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Днес се състоя поредно заседание за увеличение на цените, този път за поскъпване на водата във Варна. От 1 май цената в морската столица ще се увеличи с 15%. До момента регулаторът е гласувал поскъпване на водата в София с 18 на сто, като се очакват подобни увеличения и в останалата част от страната.

Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране:
Разбира се, внесената жалба считаме за неоснователна. Запознах се с мотивите и от друга страна в съответствие с българските закони, очакваме да се произнесе съда. Имаме пълно доверие в съда и в решенията, които той ще вземе.
- Коментирахте, че евентуално може да се мисли за намаление на цените от октомври, каква е вашата прогноза за юли обаче. Изтече срока, в който енергийните дружества трябваше да внесат исканията си?
- Предложенията в момента се разглеждат от работните групи, от съответните дирекции и не мога в момента да направя никакъв коментар.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кинетична скулптура Раждането на Вселената
Кинетична скулптура "Раждането на Вселената"
Експерти от община Сливен ще кажат как безопасно да се събори козирката
Експерти от община Сливен ще кажат как безопасно да се събори козирката