НОВИНИ

Хората в цяло село се оказват длъжници на арендатор

Жители на село Песнопой, пловдивско се оплакаха в БНТ, че от няколко години арендаторът Найден Даскалов ги тормози. Напрежението в селото ескалира през последните дни след като се разбира, че вече са заведени съдебни дела срещу собствениците на земите за десетки хиляди левове.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
07:01, 12.12.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Споровете за неизплатени арендни вноски и необработени земи започнали още през 2011 година.

Стайка Лалова: Жито не ми даде, ни едно зрънце. Одих за жито. Оп! Няма жито за теб. Направи договор за 15 години, тогава ще ти дам. - Ти подписа ли? - Не, не щях...

Договорите за аренда били уговорени устно да бъдат с продължителност 5 години, но после хората разбрали, че периодът за ползване на земята е по-дълъг.

Ангел Кичаров: Договорът, който беше за 5 години той го е направил за 15 години... На тея пет години на договора, който съм подписал с него слага едно число и става на 25 или 15 г.
Видол Лазаров: За мене си е пълна измама на цялото население. - Колко са пострадалите? - Половината село най-малко 300 човека. Не дава рентата и той така ги караше.

Арендаторът Найден Даскалов не пожела да застане пред камера, но заяви, че наистина в момента се водят десетки дела за ползването на земята. Според него, договорите и в момента са действащи и той ще търси правата си докрай.

Янка Чонова – кмет на Песнопой: Той твърди, че има ябълкови градини има розови масиви, а в действителност там няма абсолютно нищо, нито пък има култура която е добита от тях. Набрани ябълки или предаден розов цвят.

За тази розова градина арендаторът иска обезщетение от 15 хиляди лева.

Найден Даскалов каза още, че въпреки недоволството, не се е отказал да обработва нивите. В понеделник в село Песнопой десетки пострадали ще бъдат разпитани от следователи за да се изясни дали има измамени при подписване на договорите за аренда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП обсъжда въпроса с американските визи
ЕП обсъжда въпроса с американските визи
Търси се транспорт за учениците от село Константиново
Търси се транспорт за учениците от село Константиново