НОВИНИ

Христо Иванов: Хората не гласуваха за Борисов, а против Нинова

Лидерът на коалиция „Движение Да, България“ Христо Иванов заяви на пресконференция, че парламентарният вот не е бил реален. Според него хората са гласували срещу Корнелия Нинова, а не за Бойко Борисов. Иванов смята, че към неговата партия е имало медийна атака, но въпреки това вярва, че "Да, България" има добро бъдеще.

bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 28.03.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
Христо Иванов: "Ние считаме, че този резултат е важен. Той е важен с това , че показва , че това което започнахме е жизнено, че то се припознава от избиратели. Перспективата е да се превърнем в реална алтернатива. За десет седмици, без съдебна регистрация, без субсидия, поставени под изключителна медийна атака. Нито една от другите политически сили не бе поставено под подобен обстрел. Ние успяхме от нула да стигнем до над 100 000 гласа. Има привлечен вот от ГЕРБ и други политически сили, както и хора , които досега не са гласували. Над 60% от избирателите ни са между 18-40 години. Над 70% са с висше образование. Като добавите тези от чужбина виждате, че Да, България е бъдещето на българската политическа система. Ключовия ресурс, който не ни достигна беше времето. Да, ние сме политическа сила съставена от нови лица на политическия терен. Ние успяхме да мобилизираме забележителен човешки капитал. Всичко това за нас не е достатъчно, не е успех, това е ангажимент за повече работа. Показахме, че имаме голям потенциал."

Иванов благодари на коалиционните си партньори и заяви, че ще работят заедно и занапред.

Христо Иванов: "Благодарност към Зелените и ДЕОС. За нас коалицията сработи, тя даде резултат и е основа за дълготрайно партньорство. Сигурен съм, че ще има конкретни неща, по които да работим заедно и в бъдеще."

Той призова Борисов да не става премиер.

Христо Иванов: "Този парламент не би трябвало да си прави илюзии, че може да представлява някого освен статуквото. Този парламент се случи, защото Борисов усети, че започва преструктуриране на политическото поле и предизвика избори преди това преструктуриране да може да се превърне в политическа кристализация, която да му отнеме властта. Той успя. Това е тактическа победа. Нашият призив към Бойко Борисов е да не става премиер. Вие сте доказали, че не можете да поведете реформи и да правите промени. Оставете нормалните хора в ГЕРБ да направят промяна. Демокрацията трябва да бъде съживена. Хората не гласуваха за Борисов, а против Нинова. Това не е реален избор."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работници от корабния завод в Русе излязоха на протест
Работници от корабния завод в Русе излязоха на протест
Френската полиция арестува 35 души по време на протест в Париж
Френската полиция арестува 35 души по време на протест в Париж