НОВИНИ

Кичур от косата на Джон Ленън на търг в САЩ

Кичур от косата на Джон Ленън ще бъде изложен на търг в Далас по-късно този месец, съобщи Контактмюзик. Очаква се за лота да бъдат платени 12 000 долара.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:34, 10.02.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Още
кичур косата джон ленън търг сащ

Кичурът бил отрязан от германския коафьор Клаус Барук, преди легендарният бийтъл да се снима във филма "Как спечелих войната" през 1966 г. .
От аукционна къща "Херитидж окшънс" поясниха, че кичурът е дълъг около 10 сантиметра и е съхраняван близо 50 години от коафьора. Смята се, че това е най-дългият излаган някога на търг кичур от косата на Ленън.
Подстрижката е направена през септември 1966 г., точно преди началото на снимките на черната комедия "Как спечелих войната" и един месец след излизането на албума "Revolver" на "Бийтълс".
Търгът ще се състои на 20 февруари и ще включва също две вестникарски статии за подстрижката, както и снимка, на която се вижда, че Барук подстригва Ленън. На търга ще бъдат изложени и вещи, свързани с "Бийтълс", като копие на албума "Please Please Me".
През ноември м.г. акустична китара "Гибсън", принадлежала на Ленън и смятана дълго време за изгубена, бе продадена за 2,41 милиона долара на търг в Бевърли хилс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цените на петрола в момента  са най-ниските от 1973 година
Цените на петрола в момента са най-ниските от 1973 година
Хилъри Клинтън, недолюбваната
Хилъри Клинтън, недолюбваната