Китайски експерти по енергетика посетиха АЕЦ "Белене"

Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха площадката на АЕЦ "Белене", за да се запознаят на място с доставеното оборудване за централата, съобщиха от Министерството на енергетиката. В делегацията, която е на работна визита в България, са представители на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC), Китайската ядрена енергийна корпорация (CGN) и Държавната корпорация за ядрени енергийни технологии (SNPTC).

от БТА
14:52, 28.08.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
китайски експерти енергетика посетиха аец белене

Посещението им в България е една от първите инициативи в изпълнение на подписания в рамките на визитата на председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян у нас в началото на юли тази година между Министерството на енергетиката и Китайската национална енергийна администрация Меморандум за разбирателство относно мирното използване на ядрената енергия.

Документът цели укрепване на партньорството чрез насърчаване обмена на информация относно нормативната рамка, програмите и практиките на страните, лицензионните процедури, участие в съвместни семинари, конференции и работни групи, обмен на експерти и други, уточниха от енергийното ведомство.

Гостите са били посрещнати от изпълнителния директор на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев, който ги е запознал на място с реализираните на площадката на АЕЦ "Белене" мерки за съхраняване на доставеното от "Атомстройекспорт" оборудване.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Русе посрещна легендарния влак Ориент Експрес (СНИМКИ)
Русе посрещна легендарния влак "Ориент Експрес" (СНИМКИ)
Окончателно: Прекратиха наказателното дело за наводнението в кв. „Аспарухово“
Окончателно: Прекратиха наказателното дело за наводнението в кв. „Аспарухово“