НОВИНИ

Кметът на Асеновград призова съгражданите си да не допускат провокации

Кметът на Асеновград Емил Караиванов, с изявление в профила си във Facebook, призова съгражданите си да не допускат провокации по време на гражданския протест, който се планира за тази вечер в града.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:17, 02.07.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
кметът асеновград призова съгражданите допускат провокации

Очаква се градът ни да бъде фокус на внимание и емоции заради това, ще има нажежени страсти, волни или неволни провокации, справедливи искания или желание за демонстрирана сила, добавя кметът. Той не изключва да има и сили, "които умишлено се готвят за създаване на безредици", но смята, че правото на гражданите да имат реакции и претенции как по-добре да живеят и срещу какво да недоволстват "не трябва да става повод за ненужно напрежение, привнесено отвън или умишлено провокирано в града".

;

Вярвам, че органите на реда ще направят най-добрата обезпеченост за една мирна изява, без ескалации и физически разправи, казва Караиванов. Нека не допускаме провокациите да бъдат сред нас, добавя той с мотива, че "онези, които ще ги донесат, ще си тръгнат, а ние ще продължим да живеем тук и да искаме обща сигурност, спокойствие и гаранция за ред и закон".

Всяка вечер от сряда в Асеновград се провеждат граждански протести по повод побоя на група роми над млади спортисти от местния клуб по кану-каяк, станал на 26 юни. Асеновградчани издигнаха искания за справедливо наказание на участниците в нападението, за изселване на ромите, които нямат местна регистрация, за събаряне на незаконните постройки в ромската махала и създаване на общинска полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск призова за край на насилието във Венецуела
Папа Франциск призова за край на насилието във Венецуела
Проверява се сигнал за екозамърсяване, предизвикано от хотел в местността Каваци
Проверява се сигнал за екозамърсяване, предизвикано от хотел в местността Каваци