НОВИНИ

КНСБ иска увеличение на заплатите в бюджетната сфера

В КНСБ-Русе не са подавани сигнали от работници за лоши условия на труд и на екологична среда в помещенията, където работят. Това коментираха от регионалния съвет на синдиката по повод проблема с предприятията – източници на замърсяване на въздуха в града. Ръководството на Конфедерацията представи днес в Русе исканията си за увеличение на заплатите в бюджетната сфера, като средствата за това са между 700 и 800 милиона лева.

bnt avatar logo
от Венета Николова
19:20, 24.10.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От КНСБ очакват в проекта за държавен бюджет за 2017 г., с който ще се запознаят до седмица, да бъде заложено исканото от тях увеличение с 20 на сто на заплатите в спешна помощ. 260 милиона лева повече за Здравната каса пък ще осигурят по-високи възнаграждения в болничната и доболнична помощ. С 10% да се вдигнат заплатите на работещите в сферата на културата и в 5 държавни агенции – за приходите, по заетостта, за социално подпомагане, митниците и инспекцията по труда.

Пламен Димитров – президент на КНСБ
„В социалните заведения обаче там, където трагедията е най-голяма в момента – домовете за стари хора, за хора с увреждания, домовете за деца, където работят 15500 души, нашето искане за увеличение на единния стандарт е с 25% и с толкова увеличение и на работните заплати.”

Независимите синдикати настояват максималният осигурителен доход да достигне 2800 лв., за да може да бъде увеличена и размерът на максималната пенсия на 980 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителна компания дарява инсулинови помпи
Строителна компания дарява инсулинови помпи
Настимир Ананиев: Шофьори и пешеходци трябва да имат и права и задължения
Настимир Ананиев: Шофьори и пешеходци трябва да имат и права и задължения