НОВИНИ

Кога да сменим летните със зимни гуми?

Зимата вече напомня за себе си. Само преди седмица на много места в страната заваля и сняг. Повечето шофьори вече са подготвили автомобила си за зимния сезон. Някои обаче отлагат за последния момент. Вижте във видеото и някои важни съвети.

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 14.10.2017
12254
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Въпреки 20-те градуса навън, първият сняг по проходите накара голяма част от шофьорите във Велико Търново да побързат с подготовката за зимата.

Харалампи Личев от години се занимава с продажбата и монтирането на гуми. Категоричен е, че изборът на зимни гуми, винаги трябва да е съобразен и с условията, в които ще караме.

Харалампи Личев - собственик на гумаджийница: Клиентите винаги ги питам дали по магистрала ще карат или повече в градски условия. В по-градски условия, може и по-грайферна гума. Те са два вида зимни гуми с по-голям грайфер!

Майсторът е категоричен, че колкото по-навреме го направим освен, че ще сме по-сигурни на пътя, но и ще си спестим дългото чакане по опашки в последните дни преди да влезе в сила законовата наредба.

Харалампи Личев - собственик на гумаджийница: Иначе когато падне първият сняг, всички гумаджийници се задръстват от клиенти и се чака с часове. Сега е най-удачно на хубавото време хората да си сменят зимните гуми!

А иначе според Закона за движението по пътищата от 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да бъдат със зимни гуми или дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха нелегален алкохол в квартал „Средна кула“ в Русе
Откриха нелегален алкохол в квартал „Средна кула“ в Русе
Арестувани са 10 души при спецакция в Русе срещу престъпна група за рекет
Арестувани са 10 души при спецакция в Русе срещу престъпна група за рекет