ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Когато модата срещне шоколада

Чете се за: 00:36 мин.
По света

В навечерието на Деня на влюбените, любовта към шоколада, но и към модата обедини участниците в "Салон на шоколада". Той започна снощи в белгийската столица с модно ревю.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

Модели, облечени в шоколадови рокли, дефилираха при откриването на ежегодния "Салон на шоколада" в Брюксел. В седмото му издание участват над 100 изложители. Празникът на белгийския шоколад по традиция започва с ревю, което показва въображението и съвместната работа на дизайнери и шоколатиери.

Сикстин Ан де Молина - дизайнер: Беше предизвикателство. Преди четири години си казах - добре, защо да не работя с шоколад, с нещо, което може да се яде. Така се свързах с организаторите, а те ме попитаха дали искам да направя рокля. Приех. Оттогава работя с един и същи производител, а това е последното ми произведение.

Пет месеца са били нужни на дизайнерката, за да изработи сложен модел с хиляди шоколадови листенца. По думите ѝ работата ѝ е смесица между висша мода и белгийски шоколад.

В модното дефиле бяха показани 15 рокли преди същинското откриване на "Салона на шоколада" за широката публика днес. Събитието продължава до неделя и се очаква да привлече 25 хиляди посетители и участници в предвидените ателиета, дегустации и дискусии.

Различното тази година е, че вниманието ще бъде насочено и към друг емблематичен белгийски продукт - бирата, и съчетаването ѝ с шоколада.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?