НОВИНИ

КОНПИ проверява имоти на вицепремиера Валери Симеонов

И Валери Симеонов е обект на проверка от Антикорупционната комисия. Поводът е сигнал до главния прокурор за купени от "Скат" имоти на нереално ниски цени. Пред "По света и у нас" лидерът на НФСБ коментира, че проверката "ще удари на камък".

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 10.04.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

В сигнала до главния прокурор са описани три сделки, които са на ниски цени.

В курорта "Слънчев бряг" през 2004 година фирма "СКАТ" купува право на строеж на апартамент от 80 кв.м за 900 лева, а година по-късно - и 31 кв. м. офис за под 7 хиляди лева. Третата сделка е на територията на Бургас през 2008 година, когато Симеонов е председател на общинския съвет - терен от 875 кв.м за 850 хиляди лв. Според сигнала вместо сграда за нуждите на телевизията на този терен е построен жилищен блок.

Валери Симеонов, народен представител от ПГ "Обединени патриоти", председател на НФСБ: Става въпрос за едни клевети, които се търкалят от доста време. И за които вече водя дела. Съдя един голям ежедневник за една доста голяма сума за тези лъжи. Нека прокуратурата да направи проверката. Аз съм сигурен, че проверката ще приключи много бързо.

В сигнала се твърди още, че през 2008 година фирма "СКАТ" е купила и база за отдих в Златоград, която е реконструирана на хотел и към него са изградени незаконни басейн и ресторант, за които през 2013 година Върховният административен съд е излязъл с решение, че нямат необходимите строителни разрешителни и трябва да бъдат съборени, но това не се е случило. Валери Симеонов е категоричен, че след като приключи проверката ще съди подателя на сигнала.

Валери Симеонов, народен представител от ПГ "Обединени патриоти", председател на НФСБ: Досега никой не е успал да намери каквато и да е злоупотреба или закононарушение, свързано с мен. Човек цял живот гради едно име и аз ще си отбранявам името зверски.

По сигнала ще бъдат проверявани и Валентин Касабов, който е бил общински съветник, както и юрисконсултът на община Бургас Християн Митев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева: България реагира максимално адекватно в скандала с Турция
Захариева: България реагира максимално адекватно в скандала с Турция
Над 11 500 са били кражбите на ток през миналата година
Над 11 500 са били кражбите на ток през миналата година