НОВИНИ

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Той бе избран на заседание на Съвета за електронни медии днес с подкрепата на четирима от общо петимата членове на регулатора. За неговата кандидатура се обявиха Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Иво Атанасов гласува за Валерий Тодоров. Сред аргументите за избора на Каменаров за генерален директор на БНТ членовете на СЕМ изтъкнаха професионализъм, управленска компетентност, концепция за развитието на БНТ и познаване на телевизията. Кандидати за поста генерален директор на БНТ бяха още Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Тома Иванов и Сашо Йовков. През изминалите два дни шестимата кандидати представиха концепциите си за управление пред медийния регулатор и отговаряха на въпроси на членовете на СЕМ.

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 23.08.2017 (обновена)
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

По отношение на маркетинга според Каменаров трябва да се създаде звено, което да работи в посока на допълнително финансиране и привличане на допълнителни средства, като това може да стане чрез привличане на средства по европейски програми. Не изключи и възможността допълнителни средства да се привличат чрез работа по проекти заедно с големите корпорации като според него това по абсолютно никакъв начин няма да попречи на изпълнението на обществената мисия и функция на БНТ.

Смята, че се спекулира и с начина, по който се изчислява час програмата в момента, като бюджетът на БНТ се разделя на часовете. Според него от този бюджет трябва да се извадят разходите за работни заплати и техника например. По отношение на визията постави изключително голям акцент, защото според него визията е нещото, което продава продукта на телевизиите в наши дни.

По отношение на програмата според Каменаров трябва да има един основен, централен, политематичен канал и букет от други програми като БНТ1 трябва да остане този канал, а БНТ2 ще се фокусира върху култура и образование.

Според него трябва да се помени философията на вземане на решения при произвеждането на продукти в БНТ за това е необходимо да се създаде Библия със златни правила, които да важат за всички.

БНТ има нужда от програмна, финансова и технологична дисциплина каза още Константин Каменаров.

Можете да видите цялото изслушване на Константин Каменаров тук:

;

Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и "По света и у нас" се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар. Но за да не останат те "самотен остров", както се изрази той, в БНТ изключително важна е програмата, за да може БНТ да се превърне в една истинска алтернатива на комерсиалните телевизии.

Според него БНТ трябва да фокусира целия си технически и човешки ресурс, за да произвежда все по-качествен продукт.

;

По време на изслушването си пред СЕМ Константин Каменаров заяви, че неговата концепция е базирана на реални и постижими идеи при консервативно финансиране. Подчерта, че бюджетът, с който разполага в момента обществената телевизия, е крайно недостатъчен и даде пример, че преди 15 години той е бил в два пъти по-голям размер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плащаме данъци и такси към Община Благоевград и чрез интернет
Плащаме данъци и такси към Община Благоевград и чрез интернет
Полицията разпръсна с димни гранати протестиращи срещу Тръмп
Полицията разпръсна с димни гранати протестиращи срещу Тръмп